Overzicht

Contact

HRBD bvba

Jan Van Rijswijcklaan 194A

2020 Antwerpen

Tel: +32 3 257 76 51

Fax: +32 3 257 10 76

GSM: +32 478 220 434


Vrije Beroepen & Zelfstandigen

In grote lijnen zijn de juridische, fiscale en financiŽle beginselen die groepsverzekeringen voor loontrekkenden beheersen, identiek van toepassing voor zelfstandigen met een vennootschap.

Het fundamentele verschil is dat een groepsverzekering voor een loontrekkende kadert in een bezoldigingssfeer. De werkgever kijkt ernaar met een terechte kostenbekommernis. Als diezelfde werkgever moet beslissen over zijn eigen pensioenplan treden we in een sfeer van fiscale en financiele optimalisatie.

Onze aanpak voor u als beoefenaar van een vrij beroep of als zelfstandig bedrijfsleider komt er in wezen op neer dat we samen met u rond tafel gaan zitten om op een heldere manier uw mogelijkheden te bespreken.

Een speciaal software pakket werd ontwikkeld om alle dimensies van een pensioentoezegging voor u te belichten en ons verhaal te ondersteunen. We gaan uiteraard vertrekken van uw maximale fiscale mogelijkheden maar vervolgens gaan we een aantal dimensies in uw verhaal betrekken.

Een eerste belangrijk punt is hoe u uw pensioen wil opbouwen ? Gaat u daar zelf voor zorgen via uw vennootschap die daarvoor pensioenprovisies gaat aanleggen ? Of betrekt u een bank of verzekeringsmaatschappij en beroept u zich op hun expertise ? Daarnaast komen er al naargelang uw keuze bijkomende keuzes. We denken daarbij bijvoorbeeld aan :

1. de juiste keuze van de eindleeftijd.

2. de afweging voor producten met hoge of lage rendementsgarantie.

3. de mogelijkheden tot vastgoedfinanciering.

4. de impact van de verschillende voorschotten voor vastgoed.

5. de afweging op welke manier best kosten worden gedragen.

6. de vooruitblik naar optimalisatie in de toekomst.

7. Ö

Heel belangrijk is dat we in de manier waarop we deze verschillende punten behandelen, de onderwerpen duidelijk te verwoorden. Niets zo vervelend als rapporten die bol staan van vakjargon, of waarin de opbouw van de redenering van u vergt dat u dezelfde expertise heeft als diegene die u het verhaal brengt.

Onze voorkeur gaat er steeds naar uit dat bij onze gesprekken uw financiŽle vertrouwenspersoon wordt betrokken. Uw boekhouder/accountant/belastingsconsulent weet namelijk perfect wat de financiŽle mogelijkheden van u en uw vennootschap zijn.


HRBD Soft

HRBD Soft

Info HRBD Soft ...meer

HRBD Risk

HRBD Risk

Info HRBD Risk... meer

HRBD Int Pen

HRBD Int Pen

Info HRBD Int Pen... meer

HRBD Quick Scan

HRBD Quick Scan

Info HRBD Quick Scan... meer